Hort de la Lola

Hort comunitari, ecològic i assambleari

L’Hort de la Lola és un hort urbà situat als Jardins Montserrat, al carrer Còrsega entre Rocafort i Calàbria. S’inicia el projecte el maig del 2019, un cop el Districte de l’Eixample autoritza la cessió d’ús de l’espai al Casal de Joves Queix.

L’hort s’obre als veïns i veïnes del barri de totes les edats que vulguin participar-hi. De seguida s’apunten més d’una vintena de persones, que defineixen assembleàriament el funcionament de l’hort, les comissions de treball, els projectes i activitats que s’hi desenvoluparan, en definitiva, tot el que es relaciona amb la gestió de l’espai públic cedit.

Es defineix l’Hort de la Lola com un espai comunitari, assembleari i ecològic. La gestió de l’hort està oberta a la participació de qualsevol persona interessada, i així s’adreça a la gent als canals establerts: assemblees, comissions, jornades de treball, comissió d’acollida, etc. De la mateixa manera, l’espai en si mateix està obert durant tot el dia perquè el veïnat en pugui gaudir, i es tanca a la nit.

A part de la gestió de les parcel·les compartides d’hort, l’espai funciona com a lloc de trobada del barri, de coneixença entre veïns i veïnes i de dinamitzador d’activitats comunitàries. Es promou una relació intergeneracional entre veïns i veïnes del barri, i esdevé un espai obert que aprofiten des de persones treballadores per esmorzar o dinar, artistes per dibuixar el paisatge o el jovent que estudia al costat durant la pausa entre classes.


Recursos dels que disposem

  • Materials de jardineria:
    • Pala (1), aixades (2), pic (1), rastrell (1), tisora gran per podar (1), trituradora (1), pota de cabra (1).
Cultura i lleure